UNIKAL POLÍCII: Vodiča zastavila až hrozba použitia zbrane

22.01.2024 Nové Zámky

Nové Zámky 22. januára (TASR) - Až hrozba zbraňou zastavila vodiča, ktorý sa v Nových Zámkoch pokúsil ujsť policajtom. Následne policajti lustráciou zistili, že 24-ročný vodič má do februára budúceho roka udelený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

Hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky z Nitry počas nočnej služby v Nových Zámkoch spozorovala vozidlo Audi A4. Vodič sa podobal na osobu v pátraní s uloženým zákazom činnosti viesť motorové vozidlá. Vodič znamenie na zastavenie nerešpektoval a pokúsil sa policajtom uniknúť. Po chvíli však s autom zastavil na parkovisku na Cyrilometódskej ulici a dal sa na útek smerom ku garážam na protiľahlej ulici.

Policajti páchateľa prenasledovali, výzvu na zastavenie muž ignoroval. Až keď policajti použili oprávnenie hrozby zbraňou, začal spolupracovať, potvrdila polícia. Vodič bol podrobený dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu s negatívnym výsledkom.

Mladému mužovi bola obmedzená osobná sloboda a bol eskortovaný na policajné oddelenie z dôvodu vykonávania ďalších procesných úkonov. V danej veci mu bolo vznesené obvinenie pre prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia.
 

Vyberte región